2014. szeptember 28., vasárnap

Beszélgetés Tomiszlav Sziviccsel

Beszélgetés Tomiszlav Sziviccsel

2014. szeptember, Frei Kávézó


Nagyon jó hangulatú találkozón vett részt klubunk néhány tagja két hete, ahol a Mester, Tomiszlav Szivics volt a vendégünk. A végén persze kiderült, hogy mi voltunk az Ő vendégei… Micsoda gavallér úriember! ;)
Hajszálpontosan érkezett és mindenkit puszival köszöntött. A tőlünk kapott DVTK-s csokit kitette az asztalra, hogy együtt eszegessük meg, de azért haza is vitt belőle. :) Utána elkezdődött a már régóta várt interjú, mely végül egy remek hangulatú, kötetlen beszélgetéssé bontakozott ki.
Közel egy órás beszélgetés után ment is a dolgára, hiszen másnap Iváncsára utazott a csapat.

Fogadjátok szeretettel rövid tájékoztatónkat a találkozóról!
A Diósgyőri Női Szurkolói Klub (DNSZK) nevében sok szeretettel köszöntünk Téged. Köszönjük, hogy elfogadtad meghívásunkat. A több mint 3 éve alakult klubunk facebook oldalához immáron közel 3200-an csatlakoztak, melynek több mint a fele hölgy. Pár játékossal készítettünk már interjút az elmúlt években, de Te vagy az első edző, akivel ilyen alkalomból találkozunk. Sikereid mellett az is motivált bennünket, hogy nagyon szimpatikus embernek tartunk.
Bemelegítésként pár kérdést szeretnénk feltenni Neked:

DNSZK: Milyen nehéz alkalmazkodni ehhez az edzői "vándorélethez", hogy viseli a családod?
T.Sz.: Nagyon nehéz. Hiányzik a családom és nekik is én. Nehéz a különélés. 26 éve vagyunk házasok, van egy 24 éves fiam és van egy lányom, aki most kezdte az egyetemet. Nagyon okos, minden évben egy hónapot Londonban tölt nyelvtanulás céljából.

DNSZK: Mennyire tetszik a TomisLove név? :-)
T.Sz.: Nagyon jópofa, bár otthon a kislányom segített megérteni a páromnak.

DNSZK: Ki a kedvenc külföldi és magyar focistád?
T.Sz.: Külföldiek közül Messi, a "hazaiak” csapatából Vladan Szavics.

DNSZK: Most is nemet mondanál az Ugandai szövetségi kapitányságra? És egy Magyar felkérésre?
T.Sz.: Lehet, hogy nagyon nagy lehetőséget szalasztottam el, de amikor kimentem Ugandába, elképesztő állapotok fogadtak. Az utcán tehénke sétál, a higiénia szót másként értelmezik, mint mi. Minden kívánságom teljesítették volna, alig tudtam kibújni a megtiszteltetés alól. Magyar felkérés? Nem érkezett ilyen jellegű megkeresés! ;-)






DNSZK: Már gyermekkorodban is edző szeretettél volna lenni?
T.Sz.: Igen. Olyan sok rossz edzőt ismertem, hogy arra gondoltam tőlük csak jobb lehetek. 

DNSZK: Jónak, hasznosnak ítéled azt, hogy nálunk a játékosokat ennyire szeretik a szurkolók? Tudunk-e adni nekik lelkidoppingot egy-egy meccs, ankét, stb alkalmával?
T.Sz.:Mindenképpen jót tesz, önbizalmat ad, bár némelyik játékosnak így is van bőven. :)

DNSZK: Javult-e a bírók teljesítménye, vagy csupán a Te kommunikációd lett jobb?
T.Sz.: Sajnos még mindig szoktak a Diósgyőr kárára tévedni, de előfordul, hogy a javunkra is... És bár nincs kommunikációs trénerem, már nem mondok ki mindent hangosan.

DNSZK: Milyen az öltözői hangulat?
T.Sz.: Most nagyon jó, egységes a csapat. Az átlag életkor 21-24 év és zömében magyar játékosok vannak. Az egyik leglelkesebb játékos most Gosztonyi András, ő érkezik mindig elsőként az edzésre. :-) Örülök, hogy magára talált. Különleges figura és nagyon jó focista.

DNSZK: Miként értékeled a válogatottunk harmatgyenge szereplését, tudsz-e rá valamilyen tuti receptet?
T.Sz.: Tuti recept nincs, de egy csapatot fel kell építeni és csapatként is kell játszani.

DNSZK: Marad-e időd a másik kedvenc sportodra, a teniszre?
T.Sz.: Szerencsére igen. Sőt, még kosárlabdázom is. 

DNSZK: Még egyszer nagyon köszönjük, hogy szántál ránk egy kis időt, hogy személyesen is megismerhessünk. És ne felejtsd: Mester, Veled az úton tovább! További sok sikert Neked, a csapatnak, és persze ez által nekünk is, szurkolóknak! ;-)


Résztvevők: Juhász Hilda, Kispál Éva, Bártfai Judit, Kóczi Judit, Szilágyi Edit